Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Vinylvloer vs. PVC-vloer: welke kies jij?

Een nieuwe vloer is altijd een groot project. Voordat je alle meubelstukken uit je kamer sleurt om het oppervlak vrij te maken, wil je eerst zeker zijn dat je de juiste vloer kiest. Het goede nieuws: veel keuzes zijn de juiste. Op de Woonboulevard vind je heel veel verschillende vinyl- en PVC-vloeren, allemaal stijlvol, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Maar welke past het best bij jouw woning?

Vinyl en PVC zijn materialen die veel met elkaar gemeen hebben. Beide zijn kunststof vloerbekledingen, die uit meerdere lagen bestaan. Ze hebben nauwelijks onderhoud nodig, zijn vochtbestendig en gaan lang mee. Bovendien zijn ze beide te krijgen in verschillende kleuren en motieven. Of je nu van hout- of van tegelprint houdt, met Vinyl of PVC zit je goed. Wandel Woonmekka maar eens binnen en laat je inspireren.

Voordelen van vinyl

Vinyl ken je misschien ook wel onder de naam vloerzeil. Hoewel vinyl en PVC sterk op elkaar lijken, onderscheidt vinyl zich door de zachtere onderlaag. Hierdoor voelen vinylvloeren heerlijk warm aan onder je voeten – helemaal aangezien ze goed te combineren zijn met vloerverwarming. Vinyl is ook nog eens geluidsdempend. Wel zo fijn voor de onderburen! Omdat vinyl vaak in brede rollen komt, wordt je vloer één mooi geheel zonder kieren en naden.

Pluspunten van PVC

Als vinyl zo ideaal is, waarom zou je dan nog voor PVC gaan? Omdat PVC-vloeren enorm slijtvast en kras- en waterbestendig zijn! PVC heeft een harde onderlaag en gaat ontzettend lang mee. PVC-vloeren vergen niet meer onderhoud dan af en toe een dweil om vlekken weg te halen. Dit maakt ze ideaal voor de keuken. PVC-vloeren worden geleverd in stroken of tegels, die je op maat snijdt en in elkaar klikt. Welke vorm je kamer ook heeft, je PVC-vloer past van plint tot plint en in iedere hoek.

Met een beetje hulp

Of je nu voor vinyl of PVC gaat, als jouw vloer ligt, dan lígt hij daar ook wel even. Hoewel beide materialen gemakkelijk in gebruik zijn, is het leggen van een vloer echter wel een serieuze klus, die wat tijd en handigheid vergt. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Tapijtcentrum Nederland en Leen Bakker hebben allebei teams van knappe vakmannen die je het werk uit handen kunnen nemen. Bezoek de Woonboulevard en informeer in de winkel naar de mogelijkheden.

Aanbevolen berichten